Coast by Opera

Coast by Opera 3.02

Surf slimmer met deze revolutionaire iPad-browser

Coast by Opera is een webbrowser voor de iPad die speciaal is ontworpen voor touchscreens. De browser biedt een gestroomlijnde gebruikerservaring die is gebaseerd op vingerbewegingen. Andere iPad-browsers kunnen daar nog een puntje aan zuigen!

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Prachtige vormgeving
  • Heerlijk eenvoudig
  • Slim startscherm
  • Snel pagina's delen
  • Eenvoudige adresbalk/zoekbalk

TEGEN

  • Geen mappen
  • Geen instellingen
  • Geen Opera Turbo/Sync

Uitmuntend
8

Coast by Opera is een webbrowser voor de iPad die speciaal is ontworpen voor touchscreens. De browser biedt een gestroomlijnde gebruikerservaring die is gebaseerd op vingerbewegingen. Andere iPad-browsers kunnen daar nog een puntje aan zuigen!

Wat is er zo speciaal aan Coast by Opera?

Het bijzondere aan Coast by Opera is dat de browser eigenlijk geen opties heeft: geen bladwijzers (in ieder geval niet op de traditionele manier), geen browsergeschiedenis, geen plug-ins, geen adresbalk, geen mogelijkheid om te zoeken binnen de pagina, geen private browsing en zelfs geen menu met instellingen.

In Coast ontbreekt ook de 'Turbo-functie' voor snel browsen die je Opera Mini voor de iPad vindt. Daarnaast heeft de browser ook geen ook geen Opera sync, waarmee je je browsinginformatie op verschillende apparaten deelt.

Dus al met al klinkt Coast by Opera als een behoorlijk nutteloze browser, nietwaar? In werkelijkheid is dat bepaald niet het geval. Integendeel, zelfs. 

Beter dan Safari

De standaardopties die je verwacht bij een mobiele webbrowser zijn niet aanwezig bij Coast by Opera. Hierdoor is Opera erin geslaagd Coast zo vorm te geven dat de browser eruit ziet en voelt als het besturingssysteem van de iPad. In feite is de browser beter aangepast aan het apparaat dan Safari, de browser van Apple zelf, die bij de iPad wordt geleverd.

Het prachtige startscherm in Coast bestaat uit een reeks pictogrammen die websites vertegenwoordigen. Je kunt door de schermen met iconen vegen, net zoals je doet met de apps op je iPad. Als je de pictogrammen wilt verplaatsen, hoef je ze maar te selecteren en rond te slepen tot ze op de plaats die je in gedachten had staan.

Door op de knop 'Add to Home' te tikken, voeg je webpagina's toe aan het startscherm terwijl je ze bekijkt. Je hebt dus geen map met bladwijzers, maar regelt je favorieten op je startscherm. Er zijn echter geen opties om ze in mappen te sorteren. Dit betekent dat je, als je veel bladwijzers hebt, door verschillende pagina's vol pictogrammen scrollt.

Onlangs bezochte sites verschijnen als logo's in een balk aan de onderkant van het startscherm. Als je ze wilt herstellen of verwijderen, sleep je ze naar boven. Dit is vergelijkbaar met de geschiedenis van een standaardbrowser, maar dan minder rommelig (ook met minder ruimte).

Met Coast by Opera wordt browsen een gestroomlijnde, natuurlijke ervaring. Je vraagt je af waarom het zo lang heeft geduurd voordat mobiele browsers op deze manier werken. Om naar een webpagina te gaan, voer je eenvoudigweg een zoekwoord of het adres in het grote tekstveld op het startscherm in. Er verschijnen suggesties terwijl je typt (inclusief de logo's van de website). Als je de website hebt gevonden, hoef je er maar op te tikken om hem te openen.

Je bladert door websites met de intuïtieve vingergebaren van Coast. Om terug en vooruit te gaan binnen een website, veeg je gewoon naar links of rechts (er zijn geen navigatieknoppen in de Coast-interface). Als je een pagina wilt vernieuwen, sleep je het scherm naar beneden.

Raak het pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm aan om de pagina te minimaliseren. Zo wordt de pagina kleiner en blader je door alle open pagina's. Wat dat betreft lijkt Coast op Safari, maar dan mooier! In deze weergave met verkleinde previews sluit je een pagina sluiten door hem omhoog. In de rechterbenedenhoek van de preview verschijnt een klein pictogram waarmee je de pagina deelt afdrukt of aan je favorieten toevoegt.

Conclusie 

Coast by Opera is een prachtige webbrowser die perfect aansluit op de uitstraling en het gevoel van de iPad. Dankzij de vingergebaren navigeer je vloeiend door je favoriete websites. Toch kan het even duren voor je gewend bent aan het idee. 

Meeste downloads Browsers voor iphone

Meer
Coast by Opera

Download

Coast by Opera 3.02

Beoordelingen about Coast by Opera